Royal A-ware

Nieuws Melkprijsvergelijker

A-ware biologisch en België stabiel, gangbaar lager

3 Juli 2023 - Klaas van der Horst

Zuivelbedrijf Royal A-ware verlaagt de gangbare melkprijs over juli, maar houdt de biologische melkprijs gelijk. Ook handhaaft het bedrijf de Belgische (gangbare) melkprijs op het niveau van juni.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gangbare melkprijs voor de nieuwe maand wordt met in totaal 85 cent verlaagd naar een kale melkprijs van €41,90 per 100 kilo. Dat is 58 cent onder die kale melkprijs van FrieslandCampina. In de voorgaande maanden, sinds oktober, betaalde A-ware een hogere kale melkprijs uit.
Ook met de weidemelkprijs en de maximaal haalbare melkprijs zit A-ware nu iets lager. Wel kan bij A-ware een groter deel van de melkveehouders profiteren van de maximale melkprijs dan bij FrieslandCampina.

De biologische melkprijs van A-ware blijft gelijk, waar FrieslandCampina deze prijs iets verhoogde. De biologische melkprijs is bij A-ware evenwel duidelijk hoger dan bij de concullega uit Amersfoort. In de melkprijs van FrieslandCampina zit wel een voorjaarskorting verwerkt.

In België houdt A-ware de melkprijs voor de vierde achtereenvolgende maand gelijk op een niveau van €42,73 per 100 liter (en bij 3,4% vet, 3,5% eiwit per kilo en een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter).

{{dataviewSnapshot(46_1688393133)}}

Daarmee blijft de onderneming voorlopig de hoogste melkprijs uitbetalen in België, zo blijkt uit de Boerenbusiness Belgische Melkprijsvergelijker. Tot nu toe heeft evenwel alleen FrieslandCampina nog een melkprijs voor juli vastgesteld in België. De andere grote verwerkers hebben daar nog geen prijzen bekendgemaakt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden