Ausnutria

Nieuws Ausnutria

Fouten in jaarrekening Ausnutria ook in Nederland

10 Juli 2023 - Klaas van der Horst - 1 reactie

Kindervoedingsproducent Ausnutria heeft accountantsorganisatie PWC onderzoek laten doen naar de eerder gemelde fouten in de jaarrekening en blijft erbij dat het enkel fouten waren, niet meer en niet minder. Volgens het onderzoek zijn in totaal op acht punten fouten gemaakt, waarvan drie betrekking hebben op Nederland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De diverse fouten hebben volgens het rapport in grote lijnen wel één ding gemeen, en dat betreft dat er op de meeste punten sprake is geweest van onderschatting. Dat is dan ook het geval met de problemen die in Nederland zijn ontdekt. Zo zou de schade door het verlies van kredietwaardigheid bij een klant in Nederland zijn onderschat. Daarnaast is het (aandeel in het) verlies bij een 'geassocieerd bedrijf' in Nederland onderschat. Tot slot zijn ook de structurele ziektekosten van Nederlands personeel onderschat. 

De totale kosten van de fouten worden niet genoemd. Een aantal fouten was al meer dan een jaar geleden ontdekt, ook van zaken die in Nederland speelden. Er werd evenwel niet direct en afdoende op geacteerd. Pas met de jaarrekening over 2022 is alles aangepakt, zo stelt Ausnutria.

De onderneming meldt niet welke vervolgstappen er nu komen. Tot nog toe lijken er geen personele consequenties aan te worden verbonden. Ook wordt niet verder verduidelijkt welke maatregelen zijn genomen om herhaling te voorkomen. Wellicht volgt hier de komende dagen meer over. De mededeling van Ausnutria is pas eind vorige week gedaan. Reacties zijn daarom ook nog schaars.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden