Shutterstock

Nieuws Melk

Lagere uitbetalingsprijzen werkt door in melkaanvoer

12 Juli 2023 - Wouter Baan

De melkaanvoer in ons land ligt nog altijd voor op vorig jaar, maar laat wel een afzwakkende trend zien. Bovendien komt ook de seizoensmatige daling voor het eerst sinds maanden tot uiting.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkaanvoer bedroeg afgelopen maand 1,16 miljoen ton met een gemiddeld vetpercentage van 4,31%, zo blijkt uit cijfers van RVO. Dit is een toename van 1,56% vergeleken met dezelfde periode vorig jaar.

In mei bedroeg de voorsprong nog bijna 2%. In de maanden daarvoor werd nog 3% meer melk geproduceerd. Daarmee laat de melkaanvoer duidelijk een afzwakkende groei zien, die in lijn in is met de uitbetalingsprijzen die zijn teruggezakt tot zo'n €40 per 100 kilo en altijd nog wat onder druk staan.

De gemiddelde dagproductie bedroeg in juni 38.884 ton melk. Daarmee komt ook de seizoensmatige ook voor het eerst sinds maanden tot uiting. Dit geeft, in combinatie met de afzwakkende groei, wat ontspanning op de spotmarkt. Zo is de DCA-spotmelknotering in Nederland recent opgeklommen tot €37,50 per 100 kilo, het hoogste niveau sinds begin 2023.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden