Sirozy / Shutterstock.com

Nieuws melk

Commissie verwacht lagere melkproductie in EU

14 Juli 2023 - Klaas van der Horst

De Europese melkproductie is in de eerste vier maanden van dit jaar met 0,8% gestegen. In de loop van dit jaar draait deze tendens en komt er geleidelijk minder melk. Dit komt door een stagnerende afzetmarkt en daardoor lagere zuivelprijzen. Als gevolg zal de melkproductie over heel dit jaar zo'n 0,2% lager uitkomen van vorig jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Dit staat in de korte termijnprognose, die de Europese Commissie heeft uitgebracht. Ondertussen dalen de melk- en zuivelprijzen, maar dat is volgens de Commissie goed voor herstel van de export. Voor boter en magere melkpoeder is Europa de laatste tijd al behoorlijk concurrerend. Dit zal naar verwachting nog verder verbeteren. Ook zal de melkaanvoer dalen vanwege extra koeienslacht. De Commissie voorziet 2% minder melkvee.


Daardoor zal met name de export van magere melkpoeder met naar verwachting 10% stijgen. De productie van rundvlees zal met zo'n 2% afnemen, ondanks extra slacht van melkvee en ook ondanks blijvend hoge vleesprijzen. Dat ondertussen ook de vleesconsumptie met 1% afneemt, heeft vrij weinig invloed op de markt

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden