Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland - Annemieke Kok

Nieuws Melk

Eko-Holland houdt prijs augustus stabiel hoog

7 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

Leverancierscoöperatie Eko-Holland houdt de voorschotprijzen over augustus voor de derde keer op rij stabiel. Dit betreft zowel de prijzen voor biologische als biologisch-dynamische melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorschotprijs voor biologische melk blijft gehandhaafd op €61,55 per 100 kilo. Deze prijs geldt bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo, is exclusief btw en na aftrek van bijdrage voor ZuivelNL.

Voor biologisch-dynamische melk geldt bij dezelfde voorwaarden een melkprijs van €66,55 per 100 kilo.

Vergeleken met de andere grotere partijen in biologische melk, betaalt Eko-Holland een relatief hoge melkprijs uit. Dit wordt deels veroorzaakt door het feit dat de leverancierscoöperatie geen zomerheffing in rekening brengt. Zo'n heffing bestaat wel, maar wordt achteraf weggestreept tegen de wintertoeslag. Bij FrieslandCampina worden toeslagen en heffingen wel direct doorberekend.

Vergeleken met vorig jaar augustus betaalt Eko-Holland slechts €1,50 per 100 kilo minder uit. Dit maakt duidelijk dat de biologische melkprijs dit jaar veel beter op niveau is gebleven dan de gangbare melkprijs. Die is sterk gedaald, waardoor verschillen tot meer dan €20,00 per 100 kilo zijn te registeren.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden