Shutterstock

Nieuws Melk

LDA verlaagt melkprijs juli met kleine stap

16 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

Coöperatie Laiterie des Ardennes verlaagt de melkprijs over juli met €1,00 per 100 liter. Dit heeft de onderneming aan de leden bekend gemaakt. Daarmee blijft de melkprijs dus dalen.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkprijs bij wettelijke Belgische gehalten komt hiermee uit op €37,00 per 100 liter. Bij reële gehalten komt de melkprijs volgens de Belgische melkprijsvergelijker van Boerenbusiness uit op €39,48 per 100 liter. Het gemiddelde van de melkprijzen voor die maand in de melkprijsvergelijker bedraagt €40,53 per 100 liter. Dit is het rekenkundige gemiddelde van vijf verwerkers. In juni zat de gemiddelde prijs nog op €41,37 per 100 liter.

LDA heeft de laatste maanden een discussie gevoerd over de hoogte van de toeslagen. De coöperatie kent vergeleken met andere verwerkers relatief weinig toeslagen bovenop de kale melkprijs, waardoor het verschil tussen de wettelijke en de reële melkprijs vrij laag is.

De melkprijs van LDA is in de melkprijsvergelijker van Boerenbusiness overigens gecorrigeerd met terugwerkende kracht tot begin dit jaar. Reden is dat een toeslag voor duurzaamheid niet is meegenomen, wat €0,55 per 100 liter verschil uitmaakt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox