Shutterstock

Nieuws Melk

FrieslandCampina moet terug met garantieprijs

28 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina laat de garantieprijs over september dalen na vier maanden van stabiele melkprijzen. De gangbare garantieprijs gaat met €2,00 omlaag, de biologische garantieprijs daalt in een rustiger tempo. Wat doet FrieslandCampina in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker?

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De gangbare prijs wordt verlaagd in de verwachting dat de referentieprijzen bij andere verwerkers (ook) dalen als gevolg van een achterblijvende marktvraag en hoge voorraden. Bij de meeste bedrijven zijn overigens al lang prijsverlagingen doorgevoerd. Vanwege de gewijzigde omstandigheden gaat de garantieprijs naar €41,25 per 100 kilo. Daardoor komt de gemiddelde garantieprijs voor gangbare melk tot en met september uit op €47,28 per 100 kilo melk, zo rekent de zuivelonderneming voor.

Biologische melkprijs
De garantieprijs voor biologische boerderijmelk gaat voor september met €1,25 omlaag naar €54,25 per 100 kilo. Deze prijs is inclusief een positieve correctie over de afgelopen periode. Gezien het aanhoudende overaanbod van biologische melk, is de verwachting van FrieslandCampina dat de referentieprijzen iets dalen.

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker gaat de kale melkprijs van FrieslandCampina bij een volume van 1 miljoen kilo per jaar (exclusief btw en na aftrek van 5,5 cent bijdrage voor ZuivelNL) omlaag naar €40,47 per 100 kilo. De weidemelkprijs gaat naar €41,77 per 100 kilo, de maximale melkprijs bedraagt €46,77 per 100 kilo. De biologische melkprijs bij 1 miljoen kilo gaat naar €56,17 per 100 kilo. De komende dagen maken de meeste andere zuivelbedrijven hun melkprijzen voor september bekend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox