Royal A-ware

Nieuws melk

A-ware en Interfood van start in Estland

31 Augustus 2023 - Klaas van der Horst

De gezamenlijke kaasfabriek van E-Piim, Royal A-ware en Interfood in Estland is opgeleverd en heeft de eerste Cheddarkaas geproduceerd. De fabriek draait nog niet op volle capaciteit, maar de eerste stap is gezet, aldus directeur Randel Veerits. De komende maanden wordt de productie verder opgevoerd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In 2021 hebben E-Piim, Royal A-ware en Interfood Group de krachten gebundeld voor de oprichting van deze zuivelfabriek, die de modernste is van het land. A-ware begeleidde de bouw van de fabriek en is verantwoordelijk voor de verkoop van de kaas uit deze fabriek, Interfood Group voor de verkoop van weipoeder en boter. Deze fabriek biedt werkgelegenheid aan zo'n honderd medewerkers, maar de werving en opleiding van vakbekwame medewerkers is nog in volle gang.

Jaanus Murakas, voorzitter Raad van Bestuur van E-Piim: "We hebben een lange weg afgelegd en alle medewerkers bij E-Piim zijn erg blij dat we nu de eerste kaas hebben gemaakt. Het gehele traject dat hieraan vooraf ging verliep niet zonder slag of stoot, maar is over het algemeen zonder grote problemen verlopen."

Randel Veerits, fabrieksdirecteur: "Ik ben erg blij met de vakkundige medewerkers die we tot op heden hebben gevonden voor ons team. Momenteel hebben we de helft van het aantal benodigde vakmensen kunnen werven, de andere helft volgt in het laatste kwartaal van 2023 en het eerste kwartaal van het nieuwe jaar. Er is nog veel werk te doen in de fabriek, stap voor stap gaan we beginnen met het vergroten van de capaciteit, waarbij we in eerste instantie in één ploeg starten en dit uitbreiden naar vier ploegen volgend jaar, waarbij we 24 uur per dag operationeel zijn."

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox