Arla Foods

Nieuws melk

Arla houdt melkprijs september ongewijzigd

1 September 2023 - Klaas van der Horst

Arla Foods houdt de melkprijs voor september stabiel ten opzichte van augustus. Dit heeft de zuivelonderneming bekendgemaakt. Het besluit geldt voor zowel de gangbare als de biologische melk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij de bekendmaking van het besluit heeft Arla geen uitgebreide toelichting gegeven, maar topman Peter Tuborgh heeft eerder deze week wel zijn zorgen geuit over de zuivelmarkt. Arla betaalt naar eigen zeggen de voor haar hoogst haalbare melkprijs, maar in de markt is er grote onzekerheid. Daarbij schetste Tuborgh een tweedeling tussen Europa, waar de prijzen op een relatief stabiel en hoog niveau staan, en de rest van de wereld, waar de prijzen veel verder zijn gedaald, en er een guur klimaat heerst voor wat betreft afzetkansen en prijsvorming.

De gangbare Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness geeft voor september een marginaal hogere melkprijs voor Arla, maar dit vindt zijn oorzaak in omrekeningsverschillen en zaken als kostenverdeling tussen diverse Arla-regio's. In de basis blijft de prijs gelijk.

Hetzelfde geldt voor de biologische melkprijs. Die komt volgens de Biologische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness iets lager uit.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden