Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Nieuws melk

Septemberprijs A-ware blijft boven 40 euro

4 September 2023 - Klaas van der Horst

Royal A-ware verlaagt de melkprijs voor september met €1,75 per 100 kilo. Toch blijft de kale melkprijs boven de €40 per 100 kilo. Ook de biologische melkprijs wordt verlaagd. Nieuw in het gamma is een weideplus-melkstroom, die extra beloont voor dierenwelzijn.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bovengenoemde stroom moet overigens worden onderscheiden van de Koe Bewust-melkstroom, die per begin volgend jaar op gang komt.
Met de jongste verlaging komt de kale melkprijs uit op €40,15 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en na aftrek van 5,5 cent contributie voor ZuivelNL. 

Weideplus is plus 75 cent
De gewone weidemelkprijs komt volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker uit op €41,40, de weideplus-melkstroom is nieuw en levert 75 cent meer op. Hiervoor gelden wel een paar extra voorwaarden, vooral op gebied van dierenwelzijn.

De maximale melkprijs komt uit op €45,90 per 100 kilo. De gewogen gemiddelde prijs van alle gangbare melkstromen, de WP, bedraagt €43,00 per 100 kilo, zo meldt A-ware. Deze prijs is daarmee vergelijkbaar met de garantieprijs van FrieslandCampina.

Bio en België
De biologische melkprijs wordt met €1,30 per 100 kilo verlaagd en komt volgens de Biomelkprijsvergelijker van Boerenbusiness uit op €53,89.
In België haalt A-ware ruim €1 van de melkprijs af. Deze komt volgens de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness uit op €40,68 per 100 liter. Daarmee is deze melkprijs voorlopig weer de hoogste voor de maand september. In augustus troefde FrieslandCampina concurrent Aare even af.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox