Hivaka / Shutterstock.com

Nieuws melk

Cono houdt voorschot augustus gelijk

4 September 2023 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers houdt de voorschotprijs over de maand augustus gelijk aan die over de voorgaande maand. Toen werd een verlaging met €1,50 doorgevoerd. De gemiddelde melkprijsdaling over augustus bedroeg 6 cent per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Voor de meeste Cono-leden blijft de gemiddelde voorschotprijs nu staan op €43,65 per 100 kilo. Dat is de prijs inclusief alle toeslagen, maar bij Cono ontvangen bijna alle leden de hoogste melkprijs. De kale melkprijs blijft ook gelijk en staat dan op €39,15 per 100 kilo.

Met de kale melkprijs zit Cono €1,26 per 100 kilo onder het rekenkundig gemiddelde van de kale melkprijzen in de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. De maximale melkprijs zit 85 cent per 100 kilo onder de gemiddelde maximale melkprijs over augustus.  Bij de meeste van deze bedrijven ontvangt evenwel een kleinere groep leden of leveranciers de maximale melkprijs. 

Uit de vergelijking van de melkprijzen over de  maanden juli en augustus blijkt overigens dat de prijsdaling toen bijna geheel tot stilstand is gekomen. Van juli op augustus zakte de melkprijs met gemiddeld slechts 6 cent per 100 kilo. De gemiddelde melkprijs over september zal naar zich laat aanzien weer sterker gaan dalen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox