Shutterstock

Nieuws Melk

Ook Vreugdenhil verlaagt melkprijs

12 September 2023 - Wouter Baan

Diverse verwerkers hadden de septembermelkprijs omwille van de tegenvallende verwaarding van zuivelfabricaten al verlaagd. Hierin gaat ook Vreugdenhil Dairy Foods mee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoederproducent verlaagt de basisuitbetalingsprijs met €0,80 tot €39,22 per 100 kilo. Dit is berekend bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo en de standaard geldende vet en eiwitgehaltes in ons land. Inclusief de maximaal te behalen bonussen en premies loopt de uitbetalingsprijs op tot €40,72. Eerder verlaagden FrieslandCampina, A-ware en Leerdammer al de melkprijs voor deze maand.

In de Melkprijsvergelijker behoort Vreugdenhil inmiddels niet meer tot de koplopers. De poederproducent is de afgelopen maanden tot net onder de gemiddelde melkprijs gezakt. Over de afgelopen twaalf maanden bekeken, is de poederproducent met de basismelkprijs nog wel een van de betere uitbetalers. De teruggang van de melkprijs in de afgelopen maanden houdt verband met de zwakke zuivelmarkt, waarbij met name de verwaarding van melkpoeder onder druk staat.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden