Eigen foto

Achtergrond Melk

F&F en VanDrie zien samengaan als win-win

23 September 2023 - Klaas van der Horst

De Zeister F&F Group wil gaan fuseren met de VanDrie Group, zo maakten beide bedrijven bekend. Dat is omdat ze elkaar goed kunnen aanvullen om verder te groeien. Beiden gaan zich daarbij meer specialiseren, geeft directeur Michiel de Boer aan van F&F.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De deal is nog wel onder voorbehoud, want er is nog goedkeuring nodig van de mededingingsautoriteiten en partijen moeten niet op verrassingen stuiten. De beoogde partners zien elkaar echter wel zitten, geeft De Boer aan.

"Ik kom VanDrie geregeld tegen en tijdens zo'n ontmoeting is de eerste stap gezet om een verdere samenwerking te verkennen," stelt hij. "De samenwerking biedt ons de mogelijkheid om de positie van beide bedrijven te versterken. We zien daarnaast allebei groeikansen."

Voor klanten van F&F klanten betekent de stap een uitgebreider productportfolio. "De zuivelhandelsactiviteiten van Schils Food worden ondergebracht bij F&F Group. Hier komt de focus op Food te liggen. De focus voor de VanDrie dochter Schils BV (de kalvermelkfabriek in Sittard) zal op feed worden gelegd."

Meerderheidsbelang
Andere bronnen weten te melden dat VanDrie een 60-procents belang in F&F zal nemen. De samenwerking is ook voor VanDrie gunstig. Bij Schils werkt een iets ouder team, F&F heeft een redelijk uitgebreid en jonger team mensen. De laatste partij heeft naast de vestiging in Zeist bovendien nog een (meng)fabriek in Büren, in Midden-Duitsland. F&F is daar actief met dochterbedrijf Nöll & Co. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox