FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina laat garantieprijs licht zakken

25 September 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina laat de gangbare garantieprijs voor oktober licht zakken, ondanks een een kleine positieve correctie over de afgelopen periode. De biologische garantieprijs moet een iets grotere veer laten en is ook inclusief een negatieve correctie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

FrieslandCampina verlaagt de gangbare garantieprijs met 25 cent naar €41,00 per 100 kilo. Dit in de verwachting dat de referentiebedrijven, waaraan het zich spiegelt, hun boerderijmelkprijzen voor oktober ook iets zullen verlagen. Dat heeft dan te maken met een aanhoudend achterblijvende marktvraag, zo stelt de Amersfoortse  onderneming.  FrieslandCampina meldt niet hoe groot het effect van de positieve correctie is geweest op de nieuwe garantieprijs.

De gemiddelde garantieprijs over de eerste tien maanden van dit jaar bedraagt nog €46,65 euro per 100 kilo melk.

De kale melkprijs voor gangbare melk komt door de verlaging uit op €40,23 per 100 kilo, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.
 

Biomelkprijs
De garantieprijs voor biologische melk gaat in oktober met 50 cent omlaag naar €53,75 per 100 kilo. Deze daling is inclusief een negatieve correctie over de afgelopen periode, maar ook hier is onbekend hoe groot die correctie is.

De biologische referentiebedrijven zullen naar verwachting van FrieslandCampina hun prijzen voor biologische melk iets verlagen vanwege de achterblijvende marktvraag.

De gemiddelde garantieprijs voor biologische boerderijmelk in 2023 tot en met oktober bedraagt €58,40 per 100 kilogram melk.

De biologische melkprijs van FrieslandCampina komt volgens de Biomelkprijsvergelijker van Boerenbusiness uit op €57,67 per 100 kilo. Dat is toch meer dan vorige maand, wat komt door het van kracht worden van de wintertoeslag.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox