Agrifoto

Nieuws Melk

Melkprijzen A-ware blijven boven 40 euro

3 Oktober 2023 - Wouter Baan

Na een kleine verlaging in september daalt de melkprijs van A-ware in de nieuw begonnen maand niet verder. De Belgische leverancier van de zuivelproducent ziet de melkprijs opnieuw dalen, maar de uitbetalingsprijs blijft nog wel boven €40 per 100 kilo.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo betaalt A-ware een basismelkprijs van €40,15 per 100 kilo. Inclusief de bonussen en premies die gekoppeld zijn aan de Albert Heijn-melkstroom loopt de melkprijs op tot €45,90. In de Melkprijsvergelijker staan ze daarmee op een tweede plaats, nipt onder FrieslandCampina die de melkprijs deze maand overigens wel lichtjes verlaagde.

België
In België komt A-ware uit op €40,17 per 100 kilo, op basis van de standaard gehaltes bij onze zuiderburen en een jaarleverantie van 1,3 miljoen kilo. Vergeleken met september is dat een daling van krap 50 cent. A-ware is de enige verwerker in de Belgische Melkprijsvergelijker die boven €40 uitkeert.

Biologisch
Ook de biologische melkprijs van A-ware maakt een pas op de plaats, op €53,89 per 100 kilo. Ook de biologische leverancierscoöperatie Eko-Holland houdt de melkprijs over oktober voor de vijfde maand gelijk op €61,55 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox