Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Hogere Global Dairy Trade voedt het vertrouwen

17 Oktober 2023 - Wouter Baan

De zuivelprijzen op de Global Dairy Trade hebben opnieuw een behoorlijke plus laten zien. Het is de vierde verhoging op rij, waarmee het gemiddelde marktniveau stijgt tot het hoogste niveau sinds half juni.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De melkpoeders zijn net als de vorige veiling-sessies aanjager in de markt. Met een plus van ruim 4% stijgt magere melkpoeder tot krap $2.700 per ton. Volle melkpoeder stijgt in dezelfde orde van grootte en passeert de psychologische grens van $3.000 per ton. De gemiddelde GDT-notering stijgt met 4,2% tot $3.200 per ton. De hogere melkpoederprijzen wijzen op hernieuwde koopinteresse vanuit China. Verder valt op dat Europese melkpoeder - aangeboden door het Belgische Solarec - het duurst van de hand ging. Dat was zo bij de vorige veiling eerder in oktober ook zo het geval.

Boter en cheddar
Ook boter zet met een plus van 2,9% een behoorlijk stap en stijgt tot krap $5.000 per ton. De prijs van cheddar maakt een pas op de plaats, maar dit zuivelfabricaat was bij de vorige veiling nog de dissonant toen de prijs behoorlijk daalde. Al met al krijgt de zuivelmarkt opnieuw de bevestiging dat de weg naar boven is ingezet. Vermoedelijk geven de hogere prijzen ook een reactie op de Europese markt en waarschijnlijk ook op de andere continenten. Het vertrouwen in marktherstel was er al en wordt met de hogere GDT verder gevoed.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden