DOC Kaas

Nieuws melk

Jumbo en DOC Kaas zetten duurzame kaasketen op

23 Oktober 2023 - Klaas van der Horst

Jumbo Supermarkten en DOC Kaas gaan een langjarige samenwerking aan op kaasgebied. Jumbo wil een toekomstbestendige keten voor huismerk kazen. DOC Kaas zal daar in samenwerking met Uniekaas Holland (beide DMK) invulling aan geven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hiervoor zet DOC Kaas in overleg met de leden een nieuw duurzaamheidsprogramma op. Dit programma richt zich op vijf thema's:  diergezondheid en dierwelzijn, klimaat, grondgebruik en milieu en biodiversiteit, zo meldt DOC.

Marktconforme beloning
De coöperatie overlegt de komende periode met haar leden-melkveehouders over de ins en outs van het duurzaamheidsprogramma en de samenwerking met de ketenpartners. De leden hoeven geen gratis inspanningen te leveren. Wie meedoet aan het programma mag rekenen op een marktconforme toeslag bovenop de gewone melkprijs, zo melden DOC en Jumbo. 

Criteria en borging
Specifieke details over het nieuwe duurzaamheidsprogramma zijn nu nog niet bekendgemaakt, al zijn die wel in beeld. "Er zijn duidelijke criteria vastgesteld – geborgd door een onafhankelijke partij - voor een positieve impact op mens, dier en natuur. Deze criteria zijn gezamenlijk opgesteld door melkveehouders van de coöperatie DOC Kaas, leverancier Uniekaas en Jumbo," zo meldt Jumbo. Het doel voor de retailer is een duurzamere en diervriendelijkere kaas. 

Oude bekenden
DOC, Uniekaas en Jumbo kennen elkaar al langer, maar tot nu toe zijn geen langjarige en verdergaande afspraken gemaakt. Die gaan er nu wel komen. "Hiermee bieden we de melkveehouders die aan ons gaan leveren zekerheid en de ruimte om te investeren," meldt de supermarktketen.
Voor dagverse zuivel heeft Jumbo een samenwerking met Veco Zuivel (Farmel) en de Dierenbescherming (het Beter Leven-programma).

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden