FrieslandCampina

Nieuws melk

FrieslandCampina verhoogt garantieprijs

30 Oktober 2023 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina geeft voor het eerst dit jaar weer een plus aan de melkprijs. De garantieprijs voor november gaat omhoog vanuit de verwachting dat andere bedrijven ook zullen verhogen. Bovendien is in de voorbije periode uitgegaan van te lage inkomsten bij de concurrentie.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Door deze combinatie van verwacht hogere uitbetaalprijzen bij andere zuivelbedrijven en onderschatting van de inkomsten en uitbetaalprijzen van dit bedrijven in de voorgaande tijd, kan de garantieprijs voor november met €1,25 omhoog naar €42,25 per 100 kilo melk

De gemiddelde garantieprijs voor boerderijmelk in 2023 tot en met november komt  hiermee uit op €46,25 per 100 kilo melk.

Volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker komt de basis melkprijs van FrieslandCampina uit op €41,47 per 100 kilo. Dit is de prijs zonder toeslagen. Maximaal kan een melkprijs worden gebeurd van €47,77 per 100 kilo, maar die is enkel bereikbaar voor geselecteerde deelnemers aan het Planet Proof-programma. 

Biologisch 
De biologische melkprijs maakt de beweging van de gangbare melkprijs niet mee, maar blijft stabiel. De garantieprijs staat hier op €53,75 per 100 kilo. In de Boerenbusiness biomelkprijsvergelijker staat de prijs op €57,67 per 100 kilo. Volgens FrieslandCampina is de marktvraag voor biologisch niet veranderd en wordt verwacht dat de referentiebedrijven hun biologische boerderijmelkprijzen op hetzelfde niveau zullen houden.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox