DOC Kaas

Nieuws Melk

Ook DOC Kaas voorziet melkprijs van een plus

31 Oktober 2023 - Wouter Baan

Na FrieslandCampina heeft ook DOC Kaas, medeaandeelhouder van de Duitse zuivelonderneming DMK, de melkprijs voor november verhoogd.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De basismelkprijs stijgt met €1 tot €38,95 per 100 kilo, het is de eerste verhoging in exact een jaar. Leveranciers die weidegang toepassen, zien hun melkprijs stijgen tot €40,70. Inclusief de bonussen en premies kan de melkprijs oplopen tot maximaal €41,70. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo.

De verhoging is een positief signaal naar de leden die de melkprijs in de achterliggende maanden ver zagen terugzakken tot de onderste regionen van de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. Nu kan er dus weer omhoog worden gekeken. Ook voor de Duitse leden van DMK is de stijging waarschijnlijk een opluchting, gezien een deel van hen recent openlijk kritiek uitte op de in hun ogen lage melkprijs. 

De stijging van de melkprijs is mede te danken aan de stijgende kaasprijzen die op weg zijn naar €4.000 per ton. Ook de weipoeder laat zich beter verwaarden, net als veel andere zuivelcommodities.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden