Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria voelt de pijn van lagere afzet China

1 November 2023 - Klaas van der Horst

De dalende afzet van kinder- en babyvoeding in China raakt Ausnutria Nederland geleidelijk harder, meldt het bedrijf. Het leidt er alvast toe dat er arbeidsplaatsen komen te vervallen in de vestiging in Leeuwarden, naar verwachting zo'n zestig stuks.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het is niet het enige. In de fabriek in Leeuwarden wordt volgens plan ook teruggegaan van een vijfploegendienst naar een drieploegendienst, zo maakt het bedrijf bekend. Naast een verlaging van de productie wordt ook gezocht naar verdere kostenbesparingen. Ausnutria noemt het aannemelijk dat als gevolg daarvan een verdere reorganisatie plaatsvindt.

Niet alleen uitdagingen
De fabrikant van kinder-, en babyvoeding signaleert niet alleen uitdagingen. Buiten China realiseerde het bedrijf in het afgelopen halfjaar wel omzetgroei, met name met geitenmelkproducten. Ondertussen wordt ook nog volop doorgewerkt aan de oplevering van een nieuwe, uiterst moderne en duurzame droogtoren in Heerenveen.

De resultaten in China staan onder druk door een dalende vraag naar kindervoeding door onder meer de gevolgen van de coronapandemie, de afnemende groei en lagere koopkracht, maar ook door de verhevigde concurrentie om een plekje in de krimpende markt.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden