Interpolis

Aangeboden door Interpolis

Bouwen aan een veilig bedrijf

20 November 2023

Verduurzamen met een nieuwe stal of loods, aanleg van een zonnestroominstallatie, of opslag van energie. Je staat dan voor veel keuzes. Bas Aarts van Melkveebedrijf Aarts deelt zijn verhaal om je te inspireren bij het maken van slimme keuzes.

Bas vertelt dat hij vooral de praktische adviezen waardeert: "Toen we een nieuwe stal wilden gaan bouwen kregen we adviezen van een risicodeskundige van Interpolis. In het gesprek ging het over onze plannen voor de toekomst, maar ook over brandveilige materiaalkeuzes, compartimentering van de technische ruimtes en een nieuw zonnepanelensysteem. Keuzes die je voor en tijdens de nieuwbouw al kunt maken hebben veel minder impact dan dat je achteraf moet aanpassen."

In een goed gesprek over de toekomst ontstaan de beste ideeën
"Met mijn ouders en mijn broer run ik een melkveebedrijf en we bouwden in het afgelopen jaar een nieuwe stal. We hadden daarbij vooral focus op arbeidsefficiëntie. Want door nieuw te bouwen konden we veel automatiseren, zoals melken met robots en het automatisch instrooien van de ligboxen. Onder onze stal zitten geen mestputten meer, we scheiden urine en vaste mest nu direct op de vloer. Toen we van plan waren om te gaan bouwen, had ik al contact met mijn verzekeringsadviseur. Zo kwam ik in contact met een risicodeskundige van Interpolis die ons adviezen gaf. Het was snel en makkelijk schakelen, zowel voor als tijdens de bouw, met weinig moeite en soepel contact."

De zonnepanelen zijn direct het dak
Op de nieuwe stal liggen zonnepanelen. "Daarmee zijn we zelfvoorzienend in onze energie. We kozen daarbij voor een nieuw systeem waarbij de zonnepanelen direct het dak zijn. Zo besparen we op de dakbedekking én er zit niks onder dat kan branden of waarin ongedierte zich kan nestelen. Het zorgt daarbij voor daglicht in de stal en het is goed voor brandveiligheid."

Bedrijfsvoering op lange termijn
"We zorgen ervoor dat onze grond en bodemvruchtbaarheid goed op orde is. Zo houden we rekening met toekomstige generaties en niet alleen met de winsten van volgend jaar. Bij onze manier van ondernemen zit het langetermijnperspectief er wel ingebakken."

Bouw ook aan een veilig bedrijf
Ontmoet de risicodeskundigen van Interpolis bij de Rundvee & Mechanisatie Vakdagen op 28, 29 & 30 november in Gorinchem, stand J132. We helpen je graag om tot goede en veilige oplossingen te komen die passen bij de uitdagingen op jouw bedrijf; want in gesprekken over jouw plannen voor de toekomst, ontstaan de beste ideeën. Zo bouwen we samen aan duurzame en veilige bedrijven.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox