LDA

Nieuws melk

Laiterie des Ardennes keert tij met melkprijs

16 November 2023 - Klaas van der Horst

Zuivelcoöperatie Laiterie des Ardennes ziet weer een kans om meer melkgeld uit te betalen. De oktoberprijs gaat omhoog Daarmee is deze coöperatie de eerste partij in België die positief reageert op de veranderde situatie op de zuivelmarkt.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De plus die de onderneming uitkeert, is nog bescheiden. Er komt 50 cent bij de officiële prijs op, zoals die in België wordt genoteerd. De prijs bij wettelijke gehaltes gaat naar €35,50 per 100 liter. De melkprijs bij reële gehaltes, van 3,5% eiwit en 4,3% vet gaat naar €37,79 per 100 liter, zoals ook aangegeven in de Belgische Melkprijsvergelijker. De huidige verhoging is een eerste aanzet, zo wordt aangegeven.

De onderneming profiteert van onder meer de hogere melkpoederprijzen. Het bedrijf verkoopt een deel van de geproduceerde melkpoeders op de GDT-internetveiling. Het voornemen is om in de komende tijd meer producten op deze veiling aan te bieden. 

Het komende jaar wil LDA ook verder werken aan het duurzaamheidsprogramma, waarmee de leden dan ook een hogere vergoeding kunnen ontvangen.   

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox