Ausnutria

Nieuws melk

Ausnutria stelt Westland-manager aan als CEO

20 November 2023 - Klaas van der Horst

Ausnutria Nederland heeft Richard Hickson aangesteld als nieuwe CEO. Dat is gebeurd op 1 november. Vorige week is de Nieuw-Zeelander aan het werk gegaan. Hij werkte hiervoor bij meerderheidsaandeelhouder Yili in zijn geboorteland.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De voorbije tien jaar werkte Hickson als algemeen directeur van Ocean Dairy en vervolgens als COO van Westland Milk Products (beide deel van Yili). Daar weer voor werkte hij bij Fonterra.

Hickson heeft uitgebreide ervaring op het gebied van strategisch leiderschap, 'lean' produceren en procestechnisch management, zo meldt Ausnutria. Het zijn eigenschappen die bij Ausnutria van pas kunnen komen. Het bedrijf is een reorganisatieronde gestart, maar is daar nog niet mee klaar. Het bedrijf komt met tegenvallende resultaten op met name de Chinese markt.

Hickson: "Ik ben me volledig bewust dat de internationale markt voor zuigelingenvoeding nu met veel uitdagingen wordt geconfronteerd, maar heb het vertrouwen dat we ons als organisatie zullen onderscheiden en aanpassen om deze uitdagingen aan te gaan. Ik kijk ernaar uit om samen te werken met de collega's binnen Ausnutria om een duidelijke strategie, richting en uitvoering vast te stellen."

Hickson volgt Jeroen Kiers op, die in juli dit jaar afscheid heeft genomen van Ausnutria. Voormalig CEO Bart van der Meer heeft hem in de tussenliggende periode vervangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox