Shutterstock

Nieuws Melk

Minder melk in Nieuw-Zeeland en de VS

21 November 2023 - Wouter Baan

De melkproductie in de Verenigde Staten kwam in oktober lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar. Daarmee is er opnieuw sprake van een dalende tendens die in september kortstondig werd doorbroken. Ook in Nieuw-Zeeland heeft de melkproductie iets ingeboet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Amerikaanse melkveehouders in de 24 belangrijkste zuivelstaten produceerden vorige maand 8,1 miljoen ton. Dit is een daling van 0,4% vergeleken met dezelfde maand in 2022. In september werd de dalende trend kortstondig doorbroken. In juli en augustus was eveneens sprake van een neergang. De teruggang komt door een daling van het aantal melkkoeien in de VS, hoewel de melkprijs sinds kort wel weer naar boven beweegt.

Wanneer we op de grote zuivelstaten inzoomen, valt op dat Californië minder melk produceert. In Texas is de productie juist fors toegenomen. In Wisconsin is de aanvoer licht teruggezakt.

Nieuw-Zeeland
Nieuw-Zeeland molk in september 2,4 miljoen ton, dit is een daling van 0,4% vergeleken met dezelfde maand in 2022. Mede door weerfenomeen El Niño is het melkaanbod in Nieuw-Zeeland minder groot dan vorig jaar, zo geeft zuivelcoöperatie Fonterra aan. Wel loopt dalende melkproductie terug vergeleken met augustus. Daarbij staat de seizoenspiek voor melk voor de deur.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox