Shutterstock

Nieuws melk

A-ware noteert ook in België hoogste plus

4 December 2023 - Klaas van der Horst

Royal A-ware noteert ook in België de hoogste plus voor de decembermelkprijs. Daar pakt de plus net iets anders uit dan in Nederland. In Nederland kwam er in totaal €4,25 per 100 kilo bij, in België €4,00 per 100 liter.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Toch betaalt A-ware in België ook met een plus van €4,00 daar de hoogste decembermelkprijs: €44,23 per 100 liter, bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter en reële vet- en eiwitgehaltes van 4,3 en 3,5 gram per kilo. Dat is ruim €1,40 per 100 kilo meer dan de nummer 2 betaalt. Zie daarvoor ook de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

FrieslandCampina betaalt de Belgische leveranciers €42,82 per 100 liter (voor België wordt de leveranciersprijs aangehouden in plaats van de ledenprijs, omdat de eersten verreweg in de meerderheid zijn).

De verhoging bij A-ware bestaat uit twee delen: een bedrag van €2,50 is de reguliere verhoging, een ander bedrag van €1,50 is een bonus. Eenzelfde eindejaarsuitkering hebben ook de Nederlandse leveranciers van A-ware ontvangen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Blijf op de hoogte

Schrijf je in en ontvang elke dag het laatste nieuws in je inbox