Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melk

Emlichheim switcht van A-ware naar Vreugdenhil

13 December 2023 - Wouter Baan en Klaas van der Horst

Kooperative Milchverwertung Emlichheim stopt vanaf 2025 met het leveren van melk aan A-ware. In plaats daarvan gaat de Duitse leveranciersvereninging in zee met Fude+Serrahn en waarschijnlijk ook Vreugdenhil Dairy Foods.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan en Klaas van der Horst

Kooperative Milchverwertung Emlichheim beheert een melkplas van ruim 130 miljoen kilo melk, geproduceerd door Duitse melkveehouders in Nedersaksen die vaak dicht bij Nederland boeren. De afgelopen jaren werd de melk één op één verkocht aan A-ware. De samenwerking die in 2019 begon, wordt vanaf 2025 stopgezet, zo bevestigt mededirecteur Albert Weersmann van de Duitse coöperatie desgevraagd. Volgend jaar nog blijft de leveranciersvereniging volgens het lopende contract dus nog zaken doen met A-ware, om vanaf 2025 te switchen naar twee nieuwe afnemers. A-ware neemt de ontwikkelingen voor kennisgeving aan, zo laat het bedrijf weten. 

Rol voor FrieslandCampina?
Eén van de twee nieuwe afnemers wordt Fude+Serrahn, wat een grote zuivelhandelaar en -verwerker is in Duitsland zelf. Een ander deel van de melkplas gaat vermoedelijk naar Vreugdenhil. "We zijn met Vreugdenhil in gesprek en zitten in de afrondende fase." In welke verhoudingen de melkplas wordt gesplitst, laat Weersmann in het midden. Wel geeft hij aan dat de totale melkplas van 130 miljoen kilo de komende jaren eerder zal groeien dan slinken. Bronnen in de markt zeggen dat het gedeelte van de melkplas dat naar Fude+Serrahn gaat, zal worden doorverkocht aan FrieslandCampina. Dit kan Weersmann niet bevestigen. Ook FrieslandCampina wil niet op het gerucht ingaan. Navraag bij Fude+Serrahn levert evenmin veel op. Zij willen sowieso niet in het openbaar ingaan op de zaak. Dit om de privacy van de partijen met wie zaken worden gedaan te beschermen. 

De genoemde zuivelproducenten in dit verband zijn desalniettemin allemaal op zoek naar extra melk. Gezien het relatief grote volume dat Kooperative Milchverwertung Emlichheim vertegenwoordigt, is de club voor alle verwerkers in beginsel een aantrekkelijke partij.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden