Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Fouragehandel maakt zich op voor de kerst

19 December 2023 - Jurphaas Lugtenburg

In de handel is niet gek druk, maar om alles voor de kerstvakantie bij de klant te krijgen is het volgens verschillende handelaren nog wel even aanpoten. Daarnaast zijn er veehouders die nog wat naar voren halen zodat de rekening nog in boekjaar 2023 mee kan.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de bijproducten zijn nauwelijks verschuivingen deze week. Verschillende handelaren/transporteurs hebben in de week tussen kerst en oud en nieuw een minimale bezetting. Dat maakt dat het op dat front druk is. Verschillende fabrieken hebben overigens ook een stop in die week. De vraag naar bierbostel blijft goed. "De vaste klanten kunnen we goed bedienen maar we gaan verder niet de boer op", aldus een handelaar. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft gelijk aan vorige week op €4,10 per procent droge stof. Voeraardappelen zijn schaars goed. Het valt niet mee iets de pakken te krijgen dat nog een beetje op aardappelen lijkt volgens handelaren. De DCA Indicatieprijs komt uit op €60 per ton, maar er is weinig handel.

In snijmaïs komt de handel langzaam maar zeker op gang. De weken dat er bijna niets gebeurde na de oogst liggen achter ons. Als er dan wat verkocht wordt dat snel nog even voor de jaarwisseling geleverd moet worden, is het al snel druk. De DCA Indicatieprijs voor snijmaïs heeft een stap omhoog gedaan en komt uit op €95 per ton.

Kwaliteit
Kuilgras is er genoeg te krijgen. Gras waar de koeien melk op geven is een heel ander verhaal. Dat is gewoon lastig te krijgen. Kuil met goede voerderwaardes houden veehouders zelf en wat ze aanbieden is meer jongvee kwaliteit. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft gelijk op €100 per ton. In hooi en stro loopt het vaste werk door. De DCA Indicatieprijs voor stro blijft stabiel op €140 per ton maar met grote verschillen tussen Noord- en Zuid-Nederland. Weidehooi komt uit op €190 per ton. In graszaadhooi is erg weinig handel door gebrek aan aanbod. Prijzen zitten rond de €170 per ton met niet of nauwelijks verschil tussen de rassen.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden