Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware houdt melkprijzen in januari gelijk

2 Januari 2024 - Wouter Baan

A-ware houdt deze maand de vet- en eiwitprijzen in Nederland en België gelijk. Daarmee kiest de zuivelproducent een ander spoor dan FrieslandCampina en Arla. Daarnaast kondigt A-ware België een nieuwe toeslag voor 'footprint' aan.  

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Op basis van de standaard gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo bedraagt de Nederlandse basismelkprijs in januari €43,39 per 100 kilo. De maximale melkprijs die gekoppeld is aan de Albert Heijn-melkstroom is €50,14. De biologische melkprijzen blijven eveneens gelijk. 

Optisch gezien daalt de melkprijs wel, maar dat komt doordat de decemberbonus van €1,50 is komen te vervallen. In de Melkprijsvergelijker staat A-ware deze maand nipt onder FrieslandCampina die eind december aankondigde de garantieprijs voor januari aanzienlijk te verlagen. Arla koos juist voor een behoorlijk stevige verhoging, maar passeert FrieslandCampina en A-ware niet. Wel is het verschil behoorlijk ingelopen. 

Extra toeslag in België
In België houdt A-ware de vet- en eiwitprijzen eveneens ongewijzigd en ook hier vervalt de decemberbonus. Bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter en reële vet- en eiwitgehaltes van 4,3 en 3,5 gram per kilo komt de melkprijs deze maand uit op €43,23. Dit bedrag komt mede tot stand door een extra 'footprint'-toeslag vanaf 2024. Deze bedraagt €0,50 per 100 kilo. Wat deze toeslag precies inhoudt is bij de redactie nog niet bekend.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden