Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Onzekerheden veehouderij merkbaar op voermarkt

2 Januari 2024 - Jurphaas Lugtenburg

In de ruwvoerhandel is het niet overdreven druk. Vervelen hoef je jezelf niet volgens verschillende fouragehandelaren omdat nog niet iedereen terug is van de kerstvakantie. Kopers leunen een beetje achterover.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het vertrouwen onder veehouders is weleens groter geweest. De melkprijs lijkt over het dieptepunt heen maar het inperken van de derogatie en de gevolgen die dat heeft voor de mestplaatsingsruimte en mestmarkt helpt de stemming bepaald niet. De beslissing om kuilgras of maïs te kopen wordt vooruit geschoven. 'Eerst maar eens zien wat er de komende weken gebeurt en wat we daadwerkelijk nodig hebben', lijkt de heersende gedachte onder kopers.

De handel in bijproducten kabbelt een beetje voort. Sommige leveranciers van bijproducten zijn rustig aan het opstarten na een geplande stop tussen kerst en oud en nieuw terwijl anderen doorgedraaid hebben. Af en toe is het schipperen, maar over het algemeen levert het geen onvoorzien problemen op. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft stabiel op €4,10 per procent droge stof. Voeraardappelen worden weinig aangeboden. De DCA Indicatieprijs komt deze week uit op €60 per ton.

Kopers hikken aan tegen de prijs
In snijmaïs is het niet echt druk maar er wordt wel geïnformeerd door kopers. De DCA Indicatieprijs heeft een stapje omhoog gezet en komt uit op €100 per ton. Prijzen variëren wel behoorlijk tussen handelaren en regio's. Kuilgras is een erg tamme markt. Goed kuilgras is moeilijk te krijgen. Dat hebben verkopers goed in de gaten en die vragen dan ook behoorlijke prijzen. Vaste klanten gaan daar in mee. Veehouders die niet zeker weten dat ze kuilgras nodig hebben wachten af. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras staat op €100 per ton.

Hooi en stro laten geen grote wijzigingen zien. Het vaste werk loopt door maar verder is het rustig. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft stabiel op €140 per ton. Weidehooi blijft gelijk op €190 per ton. In graszaadhooi is beperkt handel door weinig aanbod. Voor goed graszaadhooi komt de DCA Indicatieprijs uit op €170 per ton. Voor twijfelachtig graszaadhooi liggen prijzen snel een paar tientjes lager.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden