Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Kopers van voer lopen niet over van enthousiasme

9 Januari 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Het kabbelt een beetje voort op de ruwvoermarkt. Het vaste werk loopt door maar verder is het niet echt druk. Op zich ook niets om je zorgen over te maken deze tijd van het jaar.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Hoge kosten voor de afzet van mest, mede door het versneld afbouwen van de derogatie doet het vertrouwen van veehouders geen goed. Tel daar bij op dat voer goed aan de prijs blijft en kopers lopen niet over van enthousiasme.

De handel in hooi en stro loopt gestaag door. Het zijn vooral de vaste klanten die voor het meeste werk zorgen. Stro neigt volgens verschillende handelaren wat omhoog te gaan omdat aanbod van goed stro niet overal meevalt. De DCA Indicatieprijs blijft desondanks op €140 per ton voor zowel tarwe- als gerstestro. Weidehooi blijft gelijk op €190 per ton. Graszaadhooi is lastig te krijgen en als je als fouragehandelaar wat te pakken hebt is het ook weer zo weg. De DCA Indicatieprijs komt uit op €170, ongeacht ras.

Altijd wat
Goed kuilgras blijft een schaars goed. Vraag naar gras waar de koeien melk op geven is er wel in bepaalde gebieden. Sommige handelaren proberen met foliebalen wat, maar 'dat is elke keer wat' volgens sommige insiders. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras blijft op een stabiel relatief hoog niveau van €100 per ton. In snijmaïs is het niet druk maar er wordt wel geïnformeerd. De DCA Indicatieprijs blijft stabiel op €100 per ton.

Ook in de bijproducten zijn weinig veranderingen deze week. Verschillende campagneproducten gaan richting het einde van het seizoen maar worden nog wel gedraaid deze week. Bierbostel komt iets beter beschikbaar. Dat mocht ook wel volgens een handelaar na een paar krappe weken mede door geplande stops rond de feestdagen. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel staat op €4,10 per procent droge stof. Voeraardappelen zijn moeilijk te krijgen. De prijs blijft stabiel op €60 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden