Shutterstock

Nieuws Voer

FransenGerrits koopt zich in bij voerbedrijf Koenis

16 Januari 2024 - Wouter Baan

FransenGerrits heeft een minderheidsbelang genomen in veevoerbedrijf Koenis uit het Noord-Hollandse Opmeer. In de nieuwe constructie gaan de bedrijven gezamenlijk een mengvoerfabriek bouwen.

Veevoerbedrijf Koenis is een regionale speler die zich voornamelijk op de Noord-Hollandse markt richt. Jaarlijks wordt zo'n 45.000 ton mengvoer geproduceerd voor runderen, schapen en geiten. Met het genomen minderheidsbelang verlegt FransenGerrits het werkveld naar een ander deel van Nederland. Het bedrijf is nu voornamelijk in het zuiden actief en produceert ongeveer 800.000 ton, voornamelijk varkensvoer. 

In een persbericht wordt gewezen naar dynamische marktomstandigheden, waarop moet worden ingespeeld. Onder meer de krimpende dieraantallen en de transitie naar circulair veevoer vragen om een andere aanpak.

Nieuwe fabriek
De huidige fabriek van Koenis is aan vervanging toe en inmiddels verkocht aan een projectontwikkelaar. Op Agriport Middenmeer wordt samen met FransenGerrits dit jaar begonnen met de bouw van een nieuwe fabriek. Ondanks de uitdagende marktomstandigheden zien beide bedrijven de toekomst optimistisch tegemoet. "Dat er in de kop van Noord-Holland naar verwachting weinig boeren gaan stoppen, is een voordeel. Het gebied, met veel gras en genoeg ruimte, leent zich namelijk uitstekend voor de melkveehouderij", zo valt te lezen in het persbericht.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Wouter Baan

Wouter Baan is hoofdredacteur van Boerenbusiness. Hij richt zich daarnaast op zuivel, varkens en vleesmarkten. Ook volgt hij de (bedrijfs)ontwikkelingen binnen de agribusiness en interviewt hij CEO’s en beleidsmakers.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden