Shutterstock

Nieuws melk

Denkavit kijkt terug op sterk exportjaar

23 Januari 2024 - Klaas van der Horst

Denkavit, vleeskalverintegratie en producent van jongvee-voeders, kijkt terug op een sterk 2022. Het bedrijf uit Voorthuizen groeit gestaag en bereikt wereldwijd steeds meer markten. Vergeleken met branchegenoot VanDrie Group steeg de omzet net iets langzamer, de netto winst steeg iets meer.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De totale omzet van Denkavit kwam net boven de €900 miljoen uit, een toename van ruim 24% ten opzichte van het jaar ervoor.  Het nettoresultaat steeg met 11,4% van €14 miljoen naar €15,6 miljoen. De winst over 2022 werd toegevoegd aan de totale bedrijfsmiddelen, waardoor het eigen vermogen licht steeg.

De groei die Denkavit in 2022 realiseerde, komt vooral van een sterk gestegen afzet buiten de Europese Unie, met name van jongveevoeders. Deze afzet steeg van bijna €94 miljoen naar ruim €171 miljoen, ofwel met 82%.  Denkavit heeft al langer een aantal dochterbedrijven buiten de EU, met name in de VS, en heeft ook elders over de wereld verkooppunten. In 2022 werd ook Holland Agro Trading opgericht, een dochterbedrijf voor de Chinese markt. Denkavit heeft ook Chinees sprekende medewerkers in dienst.

De omzet binnen de EU groeide ook, maar met 16,5% veel minder hard. Het blijft nog wel goed voor het grootste deel van de bedrijfsomzet. Denkavit heeft behalve in Nederland ook vestigingen in Duitsland, Frankrijk en Italië. 

Denkavit bleef zich ook vorig jaar verder ontwikkelen, onder meer met de overname van de melkvervangeractiviteiten van het Britse Volac.
 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden