Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Prijzen bijproducten komen in beweging

30 Januari 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Het is niet bijzonder druk in de ruwvoerhandel maar prijzen blijven wel op een relatief hoog niveau. Dan gaat het natuurlijk wel om goed voer, want dat is er niet in overvloed. Of beter gezegd: dat wordt maar beperkt aangeboden. In de bijproducten zit meer beweging. Onder andere bierbostel is beter beschikbaar en dat is in de prijzen te merken.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In de bijproducten zijn deze week wat verschuivingen. Bierbostel is beter beschikbaar en verschillende leveranciers zien dat de wachttijden een heel eind zijn teruggelopen. "Carnaval komt er aan dus wordt er extra bier gebrouwen", aldus een handelaar. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel doet een stapje terug en komt uit op €3,90 per procent droge stof.

Ook aardappelbijproducten zijn goed te krijgen bij verschillende leveranciers en daarvan staan de prijzen eveneens onder druk. Voeraardappelen zijn de uitzondering op de regel en blijven schaars. Door een tekort aan pootgoed en een hongerige industrie worden nauwelijks aardappelen gemorst. De DCA Indicatieprijs voor voeraardappelen blijft stabiel op €60 per ton.

Grote spreiding
Naar hooi en stro is goed vraag. Vooral bij stro zijn er grote verschillen in kwaliteit die de prijsrange relatief breed maken. Grijs stro is zo €15 goedkoper dan mooi geel stro. Ook tussen Noord- en Zuid-Nederland zit er een behoorlijk verschil in prijs. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft stabiel op €140 per ton. Naar gerstestro is redelijk wat vraag als betaalbaar voerstro. Gehamerd Spaans stro zit zo op €200 per ton en graszaadhooi is relatief duur en moeilijk te krijgen. De DCA Indicatieprijs voor graszaadhooi staat op €170 per ton zonder noemenswaardige verschillen tussen de rassen. De Indicatieprijs voor weidehooi staat op €200 per ton.

In snijmaïs en kuilgras is beperkt handel. Bij kuilgras is het de aanbodkant waardoor de rem erop staat. Veehouders houden gras van een eerste of tweede snede liever zelf onder het mom 'liever mee verlegen dan om verlegen'. De DCA Indicatieprijs heeft een stapje terug gedaan naar €95 per ton. De Indicatieprijs voor snijmaïs blijft stabiel op €100 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden