Henk Vrieselaar / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Plussenregen stuwt melkprijzen op

3 Februari 2024 - Klaas van der Horst

A-ware en Lactalis Leerdammer volgen FrieslandCampina met hogere melkprijzen voor de maand februari. Cono sluit de rij voor januari ook met een verhoging.  Dit blijkt uit een reeks bekendmakingen van de betreffende zuivelbedrijven.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

A-ware verhoogt in Nederland zowel de gangbare als de biologische melkprijs met €1,00 per 100 kilo, naar achtereenvolgens €44,39 en €55,88 per 100 kilo voor de basisprijs. In België verhoogt het bedrijf de melkprijs bij reële gehaltes met 80 cent naar €44,28 per 100 liter. Deze prijzen zijn exclusief toeslagen voor duurzaamheid, weidegang en andere plusprogramma's.  

De gewogen gemiddelde melkprijs van A-ware in Nederland, de WP, gaat met €1,10 per kilo omhoog dankzij de start van het plusprogramma KoeBewust.
{{dataviewSnapshot(46_1706883971)}}

Lactalis Leerdammer verhoogt de februariprijs ook, en wel met €1,29 per 100 kilo, waarmee het voor deze maand tot nog toe de grootste verhoging neerzet. Daarmee komt het qua uitbetaling kort achter FrieslandCampina, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

Hekkensluiter in de reeks verhogingen is Cono Kaasmakers. Dat is niet vanwege de omvang van de verhoging, €1,05, maar wel omdat het nog de voorschotprijs over januari betreft. Voor die maand is Cono voor wat betreft de kale melkprijs nog wel de laagste uitbetaler, maar vanaf de weidemelkprijs doet het weer volop mee en zet het de op twee na hoogste melkprijs neer.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden