Shutterstock

Analyse Ruwvoer

Veehouders houden de hand op de knip

6 Februari 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Het hobbelt voort op de ruwvoermarkt. Relatief hoge voerprijzen en marges die in de veehouderij onder druk staan, maken de stemming onder kopers er niet beter op. Er wordt wel geïnformeerd naar bijvoorbeeld maïs of kuilgras maar het wil nog weleens even duren voordat de aspirant-koper er een klap op geeft.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In hooi en stro zijn nauwelijks verschuivingen. Het vast werk loopt door en wat moet gebeuren wordt gedaan. De DCA Indicatieprijs voor zowel tarwe- als gerstestro blijft stabiel op €140 per ton. In graszaadhooi blijft het aanbod krap. De DCA Indicatieprijs staat op €170 per ton maar daar moet wel bij worden opgemerkt dat er weinig handel is. Weidehooi blijft onveranderd op €200 per ton.

Aan de bak
In de bijproducten wordt het aanbod geleidelijk aan beter. Aardappelbijproducten en bierbostel zijn goed te krijgen. Enkele handelaren merken op dat er weer gewerkt moet worden om alles wat beschikbaar komt af te zetten. Dat is afgelopen tijd weleens anders geweest. De DCA Indicatieprijs bierbostel is deze week iets gedaald naar €3,85 per procent droge stof. Voeraardappelen blijven wel aan de prijs, als ze al te krijgen zijn. De DCA Indicatieprijs staat op €60 per ton.

In maïs en kuilgras is niet gek veel handel. De intensievere veehouders die altijd bijkopen doen dat nu ook, maar het gaat niet van harte. De melkprijs wil niet echt doorstijgen en (dreigende) hoge kosten voor de mestafzet maken het er niet makkelijker op. De DCA indicatieprijs voor snijmaïs komt deze week uit op €100 per ton. Goed kuilgras is en blijft lastig te krijgen. De prijs blijft onveranderd op €95 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden