Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melk

Vreugdenhil zet stevige plus op melkprijs februari

12 Februari 2024 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods verhoogt net als veel collega-bedrijven de melkprijs voor de maand februari, maar zet er wel de tot nu toe grootste kop op. Daarmee wordt het een van de beste betalers voor de lopende maand. De bio-melkprijs blijft gelijk.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

In totaal komt er voor de Vreugdenhil-leveranciers €1,52 per 100 kilo melk bij. Daarmee stijgt de kale melkprijs voor februari naar €44,69 per 100 kilo, wat volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker de tweede hoogste kale melkprijs is, na FrieslandCampina. Vorige maand stond de kale melkprijs nog enkele plaatsen lager. Ook qua weidemelkprijs is Vreugdenhil aardig opgeschoven met de jongste verhoging.

Voor de maximale melkprijs is Vreugdenhil lastig te vergelijken, want het heeft geen concept, zoals een aantal andere verwerkers, maar wel een duurzaamheidsprogramma in samenwerking met Nestlé. Deelnemers krijgen daarbij een vergoeding op basis van gerealiseerde verduurzamingsstappen, los van het melkgeld.

De biologische melkprijs blijft bij Vreugdenhil op hetzelfde niveau als vorige maand, zoals dat ook gebeurde bij FrieslandCampina. Eko-Holland en Arla hebben eerder de biomelkprijs voor februari verlaagd, A-ware heeft iets verhoogd. Volgens de Biologische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness staat de biologische melkprijs van Vreugdenhil voor februari op €55,69 per 100 kilo.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden