Hivaka / Shutterstock.com

Nieuws Melk

Cono plust opnieuw bij met voorschotprijs februari

1 Maart 2024 - Klaas van der Horst

Cono Kaasmakers heeft de melkprijs over februari licht verhoogd. Daarmee scoort het qua kale melkprijs nog laag, maar qua weidemelkprijs en maximale melkprijs zijn de slechtste tijden voorbij. Ook valt het voorbije jaar bij nader inzien misschien nog iets mee.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Over februari heeft Cono een verhoging doorgevoerd van €0,73 per 100 kilo, waarmee de kale melkprijs volgens de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker uitkomt op €43,54 per 100 kilo. Dit is de prijs exclusief btw en na aftrek van 5,5 cent per 100 kilo voor de bijdrage voor ZuivelNL, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Daarmee bedraagt de achterstand op FrieslandCampina €1,62 per 100 kilo.

{{dataviewSnapshot(46_1709287784)}}

Bij Cono zijn er echter amper leden meer over die nog een kale melkprijs ontvangen, met name sinds het vertrek van een aantal leden uit deze categorie per eind vorig jaar. De overgrote meerderheid van de Cono-leden ontvangen de maximale melkprijs of iets daar dichtbij. Daarmee hoeft Cono over februari nog maar twee andere partijen boven zich te laten: FrieslandCampina en Royal A-ware.

De Noord-Hollandse coöperatie is hiermee nog niet helemaal terug waar ze wil wezen, maar er wordt gestaag verder gewerkt om de resultaten weer te verhogen.

Nabetaling
Volgens onbevestigde berichten zal ook het resultaat over 2023 minder slecht uitpakken dan eerst gedacht. Vorig najaar werd vanuit ledenbijeenkomsten gemeld dat er geen nabetaling zou komen. De laatste tijd zijn er aanwijzingen dat er mogelijk toch nog iets valt te verdelen onder de leden. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden