Velder

Nieuws Melk

FrieslandCampina-dochter Zijerveld heet nu Velder

6 Maart 2024 - Klaas van der Horst

FrieslandCampina-dochter Zijerveld gaat voortaan verder door het leven als Velder. Dit heeft het bedrijf bekendgemaakt. Hiermee verdwijnt elke verwijzing naar de voorgeschiedenis van het bedrijf. Volgens CEO Joris Vogelpoel heeft de naamswijziging te maken met een nieuwe fase in de ontwikkeling van het bedrijf.

De wijziging markeert een nieuw hoofdstuk in de ontwikkeling van traditionele kaashandel tot leverancier met kwalitatieve kaasconcepten, met een eigen rijpings- en verpakkingslocatie, zo vertelt de bekendmaking. Vogelpoel: "We vertegenwoordigen alle schakels in de wereld van kaas, van het weiland tot de distributie van onze producten. Het weerspiegelt onze visie op de kaassector en ons streven naar topkwaliteit binnen elke stap van onze keten." De naamswijziging gaat gepaard met een uitgebreide campagne om direct bekendheid te geven aan de overgang, onder meer met een video op social media.

Zijerveld Kaas werd in 2013 door FrieslandCampina gekocht van de gebroeders Zijerveld. Dit was een ingewikkelde koop, met betaling in fasen en diverse rechtszaken rond de afwikkeling ervan. Matthieu Zijerveld, een van de verkopers, richtte in 2016 bovendien een nieuw kaashandelsbedrijf op: MAAZ. Dit heeft dus een heel andere naam, maar voor de zuivelwereld bleven er twee 'Zijervelds' actief, want welk bedrijf wordt bedoeld: Zijerveld dat eigendom is van FrieslandCampina, of Zijerveld dat MAAZ heet? Dit blijft tot op de dag van vandaag nog voor verwarring zorgen. In het persbericht van Velder wordt daar niets over gemeld, maar de nieuwe naam sluit ook een stuk historie af.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Klaas van der Horst

Klaas van der Horst is een gedreven volger van de zuivelmarkt en alles wat daarmee te maken heeft. Hij zoekt het nieuws en interpreteert de ontwikkelingen.
Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden