Shutterstock

Analyse melk

Melkaanvoer februari licht hoger dan jaar eerder

13 Maart 2024 - Klaas van der Horst - 1 reactie

De Nederlandse melkaanvoer heeft in februari een smak naar beneden gemaakt, zowel ten opzichte van vorig jaar als januari. De volumeval werd wel goedgemaakt door hogere inhoudsgehalten. Ten opzichte van februari 2023 werd namelijk meer vet geleverd. Dit bericht vervangt een eerder bericht met een andere strekking. Oorzaak zijn opeenvolgende verwarrende opgaves van RVO.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met een aanvoer van 1124,3 miljoen ton werd in februari in totaal ruim 13 miljoen kilo meer melk aangevoerd dan in dezelfde maand vorig jaar, een stijging van 1,2%. Dag dagaanvoer lag in februari jl. evenwel ongeveer een milljoen kilo lager dan vorig jaar.

De melk werd wel een fractie dunner dan vorig jaar februari. Het gemiddelde vetgehalte daalde van 4,59% naar 4,56% vorige maand. Toch steeg de totale vetaanvoer afgelopen februari nog met 0,4%, dankzij het iets grotere aantal kilo's melkaanvoer.

{{dataviewSnapshot(46_1710331575)}}
Ten opzichte van januari 2024 was er een aanvoerdaling van ruim 51 miljoen kilo melk (-4,4%), terwijl de aanvoer van melkvet met 3.178 ton daalde (-5,8%).

Dit bericht vervangt een eerder bericht met een andere strekking. Oorzaak zijn opeenvolgende verwarrende opgaves van RVO.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden