Royal A-ware

Nieuws Melk

A-ware houdt even de pas in met melkprijs april

3 April 2024 - Klaas van der Horst

A-ware houdt even de pas in met de melkprijs voor april. Dit geldt voor zowel Nederland als België. Hiermee volgt de zuivelverwerker de stap die het Scandinavische Arla en in wezen ook FrieslandCampina hebben gezet.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Het laatstgenoemde bedrijf verhoogde de melkprijs voor april nog wel, maar dat was het gevolg van een systeemcorrectie. Veel zuivelbedrijven zien de ontwikkelingen op de zuivelmarkt voor de korte termijn negatief in en stellen zich daarom terughoudend op met de uitbetaling van melkgeld.

Met het besluit van A-ware wordt de afstand in uitbetaling met FrieslandCampina een fractie groter, in het voordeel van de laatste, zoals ook blijkt uit de gangbare Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness. In België speelt ongeveer hetzelfde, maar daar zittende partijen elkaar iets dichter op de huid. Daar ontvangen de leveranciers van FrieslandCampina 50 cent meer dan de leveranciers van A-ware (tenminste, bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter melk). Zie ook de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Met de biologische melkprijs zit A-ware duidelijk boven FrieslandCampina. Dat komt onder meer door de laatste verlaging bij de laatste. Arla zit volgens de biologische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness een stukje hoger.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden