Dafinchi / Shutterstock.com

Nieuws melk

Stabiel Vreugdenhil ook scherp in Belgische markt

11 April 2024 - Klaas van der Horst

Vreugdenhil Dairy Foods houdt de gangbare en biologische melkprijzen voor april gelijk aan die in maart. Daarbij is het bedrijf vanaf deze maand ook melk gaan ophalen van Belgische leveranciers. Zij ontvangen een melkprijs die gelijk is aan de Nederlandse en die Vreugdenhil gelijk bij de beste uitbetalers schaart.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De betaling oogt wel anders, door verschillen tussen uitbetaling in liters versus kilo's en andere standaardgehalten. Nederlandse leveranciers ontvangen voor gangbare melk een basismelkprijs van €45,80 per 100 kilo, bij een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. De weidemelkprijs staat op €47,30, de maximale melkprijs op €47,90 per 100 kilo.

De Belgische leveranciers ontvangen een melkprijs, die daar aan gelijk is, van €45,34 per 100 liter, bij een jaarleverantie van 1,3 miljoen liter en bij 4,3% vet en 3,5% eiwit (tegenover 4,45% vet en 3,58% eiwit in Nederland).
De Belgische melkprijs is bovendien inclusief duurzaamheidspremie en kwaliteitspremie, exclusief een aantal verplichte Belgische inhoudingen. Wel een verschil is dat er in België geen weidemelkpremie wordt uitgekeerd (maximaal €1,50/100 kilo melk in Nederland).

Vorige maand betaalde Vreugdenhil na een verhoging met €1,11 per 100 kilo de hoogste kale melkprijs in de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker. Deze maand is die positie weggelegd voor FrieslandCampina. Wel betaalt Vreugdenhil Dairy Foods ook in april nog steeds de hoogste weidemelkprijs. Met een biologische melkprijs van €58,17 per 100 kilo is Vreugdenhil Dairy Foods daarin een middenmoter. 

Met de nieuw gepresenteerde Belgische melkprijs van €45,34 per 100 liter zet Vreugdenhil direct de op één na hoogste melkprijs neer voor België, zoals valt te controleren in de Belgische Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden