Agrifoto

Analyse Ruwvoer

Het wil nog geen voorjaar worden in de voerhandel

16 April 2024 - Jurphaas Lugtenburg

Het aanhoudende natte weer doet de stemming onder veehouders geen goed. Daar krijgt ook de ruwvoermarkt een staartje van mee. De overschakeling op een voorjaarsrantsoen loopt niet overal even soepel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Gras staat er onderhand voldoende, maar zonder al te veel schade de koeien inscharen valt tot nu toe niet mee. Afgelopen weekend begon het een beetje te drogen. Jammer dat daaropvolgend weer buien vielen. Het is nog aan de vroege kant, maar de eerste snede gras voor in de kuil is met deze weerberichten ook nog geen gelopen race volgens enkele insiders. De druk op de mestmarkt wordt door het natte voorjaar ook niet minder. Alles bij elkaar niet vreemd dat veehouders niet overlopen van enthousiasme.

In maïs en kuilgras loopt het vaste werk door. Enkele handelaren melden dat er best wat aanbod is van kuilgras, maar voor goed gras bijvoorbeeld voor geiten blijft het schrapen. De DCA Indicatieprijs voor kuilgras doet een stapje terug naar €80 per ton. Tussen de extensievere regio's in het noorden en de intensievere in het zuiden zitten wel grote verschillen. In maïs zijn nauwelijks veranderingen. De DCA Indicatieprijs blijft stabiel op €95 per ton.

Vechtmarkt
De bijproductenmarkt blijft ook deze week een echte kopersmarkt. Per leverancier zijn er wel verschillen in op welke stroom ze wat extra willen doen met de prijs. Bierbostel is haast een vechtmarkt te noemen. Niet blind bestellen maar even informeren kan veel opleveren voor de veehouder. De DCA Indicatieprijs voor bierbostel blijft stabiel op €3,20 per procent droge stof. In de voeraardappelen is het een herhaling van zetten. Het aanbod blijft krap door goede vraag vanuit de verwerkende industrie en krapte in pootgoed. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €60 per ton.

De handel in hooi en stro loopt gestaag door. Voor voerstro is redelijk veel belangstelling volgens enkele handelaren. Mogelijk dat veehouders wat extra structuur willen hebben voor bij het jonge voorjaarsgras. Toch blijft de prijs van gerstestro gelijk op €140 evenals tarwestro. De handel in graszaadhooi zit er zo goed als op. Incidenteel wordt er nog eens wat gedaan. De DCA Indicatieprijs blijft gelijk op €185 per ton. In weidehooi is ook niet bijzonder veel actie, zoals past bij deze tijd van het jaar. De DCA Indicatieprijs voor weidehooi komt uit op €200 per ton.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden