Shutterstock

Nieuws Zuivelbusiness

Kaasprijzen stevig onderuit op Global Dairy Trade

16 April 2024 - Wouter Baan

De kaasnotering op de Global Dairy Trade die vandaag plaatsvond, hebben geen beste beurt gemaakt. Vooral Cheddar heeft fors ingeleverd. De melkpoeders muteren stabieler.

Dit artikel lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De Cheddarnotering duikelt liefst 8,5% tot $3.974 per ton. Dit is het laagste niveau sinds half november. Wat opvalt is dat de leveringscontracten voor het derde kwartaal lager zijn dan het lopende kwartaal. Daarmee maakt de markt ook voor verder weg een zwakke indruk.

Ook mozzarella gaat omlaag, maar met 3,8% minder stevig dan Cheddar. Met gemiddeld $3.755 per ton zakt de prijs tot het laagste niveau sinds februari, wat ook minder negatief is. Enkel product van de Belgische aanbieder Solarec is tijdens de veiling van vandaag verhandeld.

Melkvet en -poeder
Het melkvet toont een gemêleerde indruk. Waar AMF licht stijgt, laat de boterprijs een daling zien van 1,4% tot $6.546 per ton. Deze ontwikkeling kan ervoor zorgen dat de stijgende Europese boterprijzen de komende dagen neerwaarts afbuigen. De afgelopen dagen stegen de boterprijzen ook al niet meer verder.

De melkpoedermarkt is met nagenoeg onveranderde noteringen de meest stabiele factor. Magere melkpoeder maakt met $2.541 per ton een pas op de plaats, waarbij de Europese aanbieders het minder goed deden dan hun overzeese concurrenten. Volle melkpoeder stijgt met 0,4% tot $3.269.

Volume verder omlaag
Tot slot valt nog op dat het verhandelde volume van 17.654 ton verder afglijdt tot het laagste niveau sinds mei 2020. Het tekent de zwakke vraag naar zuivel op de wereldmarkt. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden