Vreugdenhil Dairy Foods

Nieuws Melk

Vreugdenhil geeft melkprijs toch weer een zetje

14 Mei 2024 - Wouter Baan

De melkprijs van Vreugdenhil Dairy Foods vlakte af in april, maar gaat deze maand toch nog weer wat omhoog. Daarmee is de poederproducent de enige verwerker die in het spoor kan blijven van FrieslandCampina.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Vreugdenhil verhoogt de basis-melkprijs met €0,22 tot €46,02 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Ook de Belgische leveranciers ontvangen deze prijs. Inclusief weidetoeslag keert Vreugdenhil in mei €47,52 per 100 kilo.  

Melkprijsvergelijker
In de Melkprijsvergelijkers versterkt het bedrijf daarmee de tweede positie, achter koploper FrieslandCampina. Het verschil met nummer drie bedraagt €0,88. Sinds februari heeft de basis-melkprijs van Vreugdenhil naar verhouding terrein gewonnen. In zekere zin in is dat opvallend, gezien de melkpoedermarkt de afgelopen maanden beduidend minder goed rendeert dan de kaas- en botermarkt. 

Biologisch
De biologische melkprijs doet deze maand wel een stapje terug en daalt met €0,88 tot €57,30 per 100 kilo. Daarmee komt Vreugdenhil in de Biologische Melkprijsvergelijker onder A-ware uit die in maart stabiel bleef.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden