DOC Kaas

Nieuws Melk

DOC Kaas naar top 3 in Melkprijsvergelijker

17 Mei 2024 - Wouter Baan

In een markt met soms afvlakkende melkprijzen heeft DOC Kaas de uitbetalingsprijs voor mei nog wel wat verhoogd. Daarmee realiseert de kaasmaker terreinwinst in de Melkprijsvergelijker.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

DOC Kaas verhoogt de basis melkprijs deze maand met €0,54 tot €45,43 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse gehaltes en een leverantie van 1 miljoen kilo. In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness komt DOC Kaas daarmee in de top 3 en worden Lactalis Leerdammer en A-ware gepasseerd. Deze verwerkers maakten eerder bekend de uitbetalingsprijzen deze maand gelijk te houden.

Met de weidebonus stijgt de melkprijs van DOC Kaas tot €46,93 per 100 kilo. In veel gevallen krijgen melkveehouders hier bovenop nog de Vlog-premie van €1 uitgekeerd, want die is stapelbaar.

Maximale melkprijs
Inclusief de bonussen die gekoppeld zijn aan de vorige maand geïntroduceerde melkstroom Tuurlijk! behoort DOC Kaas tot de top van de maximaal te behalen melkprijzen. Deze uitbetalingsprijs komt uit op €52,43 per 100 kilo en daarmee moet de zuivelcoöperatie enkel FrieslandCampina met de PlanetProof-melkstroom voor zich dulden.  

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden