Shutterstock

Nieuws melk

ACM onderzoekt afdrachten aan ZuivelNL

23 Mei 2024 - Klaas van der Horst

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) onderzoekt de rechtmatigheid van de afdrachten die melkveehouders via de zuivelindustrie doen aan ZuivelNL. Dit bevestigt ZuivelNL-voorzitter Arjan Schimmel.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

De vragen komen naar aanleiding van klachten van een groep boeren die bezwaar maken tegen de automatische afdracht (de inhouding via de melkgeld-afrekening). Deze klachten zijn al enkele jaren geleden ingediend, maar de ACM is er de laatste maanden actiever ingedoken.

De ACM zelf doet geen uitspraken over lopende onderzoeken. De betrokken boeren willen ook geen commentaar geven.
Volgens sommige geruchten zou er een inval zijn geweest bij ZuivelNL. Dit is niet het geval. Er worden gewoon vragen gesteld.

Volgens Schimmel vinden dergelijke onderzoeken wel vaker plaats. Hij verwijst naar een eerder ACM-onderzoek in verband met KoeMonitor. Toen kwam er uit dat, als ZuivelNL boeren goed blijft informeren over wat de organisatie doet, in contact blijft met hen en natuurlijk de regels in acht neemt, de ACM geen verdere actie zou ondernemen. Over het lopende onderzoek kan hij geen verdere uitspraken doen.

ZuivelNL is een brancheorganisatie waarin ketenpartijen elkaar ontmoeten en met elkaar overleggen. De organisatie voert ook dienstverlenende taken uit.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden