Cono

Nieuws melk

Cono raakt verder achter bij kopgroep zuivel

4 Juni 2024 - Klaas van der Horst

Kaasmaker Cono heeft over mei een bovengemiddelde melkprijsverhoging gerealiseerd, maar loopt ook verder achter bij FrieslandCampina. De Noordhollands-Overijsselse coöperatie moet zijn best doen om mee te komen met de uitbetaalprijzen van andere bedrijven, ook in de kopgroep.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Met de melkprijsverhoging van mei komt de kale (voorschot)melkprijs uit op €44,88 per 100 kilo. Dat is wel meer dan Arla uitbetaalt, maar minder dan de andere Nederlandse verwerkers, zo blijkt uit de Boerenbusiness Melkprijsvergelijker.

Dat Cono met een verhoging van 36 cent per 100 kilo meer deed dan de meeste collega-bedrijven in mei (gemiddelde plus: 31 cent) verandert daaraan niet veel.

{{dataviewSnapshot(46_1717426143)}}

Cono was lange tijd de onbetwiste koploper als het ging om uitbetalen van melkgeld, maar sinds december 2021 is de coöperatie niet meer de automatisch beste betaler, en dat geldt niet alleen voor de kale melkprijs. Ook de maximale melkprijs van Cono krijgt steeds meer concurrentie. Eerst waren het A-ware en FrieslandCampina die met topzuivellijnen en bijbehorende melkprijzen kwamen, sinds kort heeft ook DOC Kaas zo'n productlijn. De melkprijs die deelnemers aan die productlijn krijgen, is ook hoger dan de melkprijs die Cono nu maximaal uitkeert. 

Cono heeft zichzelf evenwel steeds een andere verplichting opgelegd. De coöperatie heeft er niet voor gekozen om voor een beperkt deel van de leden een zo hoog mogelijke melkprijs te realiseren, maar voor zo veel mogelijk leden. Daarbij houdt ze eigen merken in de lucht. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden