Klaas vd Horst

Nieuws Melk

Roomijs houdt resultaat Milcobel op peil

28 Juni 2024 - Klaas van der Horst

Binnen de Milcobel Group waren het vorig jaar vooral de roomijs-activiteiten die het extra goed hebben gedaan. Dit terwijl de gewone zuivelactiviteiten een terugloop zagen. Dit blijkt uit het gedeponeerde jaarverslag van het bedrijf.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Eerder dit jaar meldde Milcobel al vorig jaar een lagere totaal omzet te hebben geboekt dan in 2022 en dat het bedrijf ook in de rode cijfers was terechtgekomen. Dit onder meer door problemen door een softewareproject. Uit een toelichting blijkt dat dit in de vestiging in Brugge leidde tot allerlei bijkomende problemen, waardoor maandenlang geen kaas kon worden uitgeleverd, wat ook verlies van klanten tot gevolg had.

De zuivelomzet liep ook als geheel terug, van €1.049 miljoen in 2022 naar €901 miljoen in 2023. De ijsomzet daarentegen steeg van €317 miljoen naar €405 miljoen. Ook het rendement liep op. Volgens Milcobel door een aantrekkende vraag naar private label ijs, wat ten koste ging van merkproducten. Er werd een recordhoeveelheid van 190 miljoen liter ijs verkocht.

Milcobel zou de ijsdivisie overigens nog steeds willen verkopen.
Ondanks dat Milcobel vorig jaar minder omzet boekte en verlies leed, steeg volgens het jaarverslag toch het eigen vermogen. Dit blijkt het gevolg van een herwaardering ter grootte van €14,5 miljoen. Tegelijkertijd liep ook het totaal aan schulden met bijna €16 miljoen op. In een toelichting, en mogelijk ook waarschuwing, wijst de onderneming op de sterk gestegen rentekosten die verband houden met de schuldenlast.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden