Vreugdenhil Dairy Food

Nieuws Melk

Vreugdenhil blijft aan kop in Melkprijsvergelijker

10 Juli 2024 - Wouter Baan

Vreugdenhil Dairy Foods heeft de melkprijs voor juli verder verhoogd. Daarmee blijft de melkpoederproducent boven FrieslandCampina aan kop staan in de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness.

Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Nederlandse leveranciers van gangbare melk aan Vreugdenhil zien de basis-melkprijs deze maand met €0,23 stijgen tot €47,36 per 100 kilo. Dit is berekend bij de standaard Nederlandse vet- en eiwitgehaltes en een jaarleverantie van 1 miljoen kilo. Inclusief toeslagen kan de uitbetalingsprijs oplopen tot krap €50. Belgische melkveehouders zien een vergelijkbare stijging tot €46,85 per 100 kilo.

Koppositie
In de Melkprijsvergelijker van Boerenbusiness voert Vreugdenhil de ranking voor de tweede maand op rij aan. Het verschil met nummer twee, FrieslandCampina bedraagt €0,20. De koppositie valt op; in die zin dat melkpoeder al tijden zeker niet de beste valorisatie geeft van melk, maar juist tot de zwakste fabricaten van de zuivelmarkt behoren. Boter en kaas laten zich beter verwaarden. 

Over een langere periode bekeken (twaalfmaandelijks gemiddelde) moet Vreugdenhil FrieslandCampina en A-ware wel voor laten gaan. De biologische melkprijs blijft in juli voor de tweede maand op rij gelijk op €57,30 per 100 kilo. 

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden