Inside: Mestmarkt

Lagere mestprijzen door het mooie weer

16 Maart 2017 - Esther de Snoo

Het mooie weer van deze week heeft bijgedragen aan het feit dat er meer mest kon worden uitgereden. Intermediairs geven aan dat het nog niet een situatie is van alle hens aan dek, maar de kop is af.

Dit artikel verder lezen?

Word abonnee en krijg direct toegang

Kies het abonnement dat bij je past
Heb je een tip, suggestie of opmerking naar aanleiding van dit artikel? Laat het ons weten

Veel mest wordt momenteel uitgereden op graspercelen als gevolg van de opgelopen achterstand van het natte weer van een paar weken geleden. Deels belemmert dat de mogelijkheden om mest op bouwland uit te rijden, omdat loonwerkers niet meer apparatuur beschikbaar hebben. Anderzijds is het bouwland ook amper droog genoeg om mest op uit te rijden, maar iedere droge dag doet het beeld dagelijks hard veranderen.

Het weer is bepalend
Het weer zal de toename van de activiteiten op het land de komende week gaan bepalen. De hamvraag voor de intermediair is hoeveel mest er bij de veehouder zit: gaat dat wel of niet voor druk zorgen? Tot nu toe lijkt dat mee te vallen.

Veehouders lijken wijselijk hun mond te houden over de hoeveelheid mest die zij in hun mestputten hebben zitten. Ook over de hoeveelheid mest dat dit seizoen moet worden afgevoerd, houden zij hun mond. Onderhuids speelt mee welke gevolgen het fosfaatreductieplan heeft voor het agrarische landschap. Verwacht wordt dat er in het noorden van het land meer evenwicht op de markt zal komen, maar dat er van een mogelijk evenwicht in de zuidelijke regio’s geen sprake is.

Het mooie weer heeft bijgedragen aan het feit dat de ophaalbijdragen van zowel de vleesvarkensdrijfmest als de rundveedrijfmest deze week zijn gedaald. Daarmee ontwikkelt de mestmarkt zich conform verwachting.

Regenradar
Powered by Agroweer

Bel met onze klantenservice 0320 - 269 528

of mail naar support@boerenbusiness.nl

wil je ons volgen?

Ontvang onze gratis Nieuwsbrief

Elke dag actuele marktinformatie in je inbox

Aanmelden